Σεβόμαστε τη φύση, μαθαίνουμε από την ιστορία και αγαπάμε την παράδοση.

Πιστεύουμε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής απομακρύνει τον άνθρωπο από αυτές τις βασικές πηγές ανατροφοδότησης και ψυχικής ενδυνάμωσης και τον αφήνει μετέωρο. Αντίθετα η φύση μας χαρίζει απλόχερα την ομορφιά και μας διδάσκει με την ισορροπία, την αρμονία και τη σοφία της. Μας δίνει το αίσθημα της ελευθερίας και της πληρότητας. Παράλληλα η ιστορία και η παράδοση μας φέρνουν σε επαφή με τις ρίζες μας, πράγμα που αποτελεί σημαντική ανθρώπινη ανάγκη, είναι πηγή χαράς και εσωτερικής ενδυνάμωσης.

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται αρμονικά στις «Αγροικίες» και φυσικά αποκτούν αξία μόνο εάν τα μοιράζεσαι με άλλους ανθρώπους! Οι «Αγροικίες» βρίσκονται στο κτήμα Δρυγιανάκη, συνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων σε ένα μοναδικό καταπράσινο περιβάλλον, με άγριες βελανιδιές 600 ετών, μέσα στην κρητική φύση στο κέντρο του νησιού. Πρόκειται για ένα αγροτουριστικό συγκρότημα κοντά στο γραφικό χωριό του Αγίου Θωμά σε απόσταση 28 χλμ από το Ηράκλειο σε υψόμετρο 530μ. και σε φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς. Οι «Αγροικίες» αποτελούν ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και επαφή με τη φύση όλο το χρόνο.

Ο Άγιος Θωμάς είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ορεινά χωριά της Κρήτης και αυτό οφείλεται κυρίως στο πέτρωμα  της περιοχής που είναι εύκολα λαξεύσιμο. Υπάρχουν εξαιρετικά δείγματα λαξευτής αρχιτεκτονικής που μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο με τα μινωικά πατητήρια, τους ρωμαϊκούς τάφους και τους σπηλαιώδεις ναούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους εντυπωσιακούς βράχους, τα φυσικά σπήλαια, τις βυζαντινές εκκλησίες και το καταπράσινο περιβάλλον συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό που αποπνέει πολύ θετική ενέργεια.

Αναμφισβήτητα η περιοχή παρουσιάζει αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Διαθέτει πολλά ιερά και χώρους λατρείας που εμφανίζονται ήδη από τα προχριστιανικά χρόνια. Αξίζει να επισκεφθείτε τα λαξευτά σπήλαια, το Ιερό της Δήμητρας και της Κόρης, όπου υπήρχε η Τρύπα του Άδη που οδηγούσε στον Κάτω Κόσμο. Ακόμα σε εξαιρετική κατάσταση διασώζονται οι ρωμαϊκοί λαξευτοί τάφοι από τον 1ο -2ο αιώνα και οι δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες που χρονολογούνται από το 12ο -16ο αιώνα.

Μέσα στο κτήμα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή μπορεί να συναντήσει κανείς σημάδια που δηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία στο πέρασμα του χρόνου. Τέτοια είναι τα  μινωικά λαξευτά πατητήρια από το 3000 π.Χ. τα οποία σε συνδυασμό με τους σύγχρονους  αμπελώνες και τους ελαιώνες  που εκτείνονται μέσα και γύρω από τις »Αγροικίες» μαρτυρούν την ασταμάτητη καλλιέργεια και παραγωγή του κρασιού και του ελαιολάδου στο πέρασμα των αιώνων. Στις »Αγροικίες» βασικό μας μέλημα είναι ο επισκέπτης να νιώσει ευχάριστα, άνετα και οικεία. Στο εστιατόριό μας μπορείτε να δοκιμάσετε αυθεντικές παραδοσιακές κρητικές συνταγές μαγειρεμένες με αγνά υλικά  που παράγονται στο κτήμα μας και στην ευρύτερη περιοχή. Στην καφετέρια μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το γλυκό ή το ποτό σας.

Σας προσκαλούμε στις «Αγροικίες» για να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε, να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης και τη ζεστασιά της φιλοξενίας μας!

Με εκτίμηση για τις «Αγροικίες -Κτήμα Δρυγιανάκη»
Ελευθερία – Ιάκωβος