Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να ξαναβρούμε τις παλιές αληθινές γεύσεις. Να μάθουμε για το σιτάρι, να κοσκινίσουμε το αλεύρι, να ζυμώσουμε το ψωμί μας με προζύμι που έχουμε φτιάξει μόνοι μας και να το ψήσουμε για να μοσχομυρίσει ο χώρος μας. Το βιωματικό σεμινάριο περιλαμβάνει την ιστορία του ανθρώπου συνδεδεμένη με την ιστορία των δημητριακών καρπών, τη θέση και την αξία του ψωμιού στην καθημερινή ζωή, στη θρησκεία, στην κοινωνική ζωή και στη διατροφή.

Τα παιδιά μπαίνουν με βιωματικό τρόπο στη διαδικασία ζυμώματος του ψωμιού από την δημιουργία του προζυμιού μέχρι το πλάσιμο του ψωμιού φορώντας τους σκούφους τους, ζυμώνουν μέσα σε αυθεντική σκάφη ζυμώματος. Όση ώρα περιμένουμε να φουσκώσουν τα ψωμιά μας παίζουμε το παιχνίδι της «Πινακωτής» και λύνουμε κρυπτόλεξα. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά τρώνε καρβέλι με λάδι και φρέσκια ρίγανη.

Στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική μετάδοση γνώσεων και τεχνικών στα μικρά παιδιά πάνω στη διατροφή και την υγιεινή ζωή. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου, και σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου.